Grzeszki na widelcu (92)
magazyn poradnikowy Polska 2015
W skrócie
W programie podpowiedź, z jakich polskich serów można zrobić pyszne fondue, jak wybrać odpowiednie sery, co może kryć się w produktach seropodobnych i jak kupować chleb do serowego kociołka.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
W programie Anna Guzik będzie pokazywała tradycyjne dania rodzimej kuchni i opowiadała o produktach potrzebnych do ich sporządzenia. A na koniec przygotuje również zdrowszą wersję danej potrawy. Kotlet schabowy czy roladki zyskają zupełne nowe oblicze.
Kociołek serowy, czyli - jak to mówią Szwajcarzy - fondue. W programie podpowiedź, z jakich polskich serów można zrobić pyszny kociołek, jak wybrać prawdziwe sery, co moze kryć się w produktach seropodobnych i jak kupować chleb do serowego kociołka. Ania będzie chciała też namówić na fondue dietetyczkę.