Ugotowani (14/15)

program kulinarno-rozrywkowy Polska 2011  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Przy jednym stole zasiądzie czworo mieszkańców Łodzi. Zaprezentują dania, będące połączeniem kuchni azjatyckiej i tradycyjnej. Poznamy przepisy na krewetki po tajsku oraz struclę z jabłkami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W każdym odcinku do kulinarnej rywalizacji staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru, pozytywna atmosfera spotkania i dbanie o gości. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.

Tym razem przy jednym stole zasiądzie czworo mieszkańców Łodzi. Uczestnicy kuchennych rywalizacji zaprezentują pyszne dania, będące wyśmienitym połączeniem kuchni azjatyckiej i tradycyjnej. Poznamy przepisy na krewetki po tajsku, tajemniczą struclę z jabłkami, a także kaczkę pieczoną z żurawiną i jabłkami.

Zobacz także

Ładuję...