Ugotowani (14/15)
W skrócie
Przy jednym stole zasiądzie czworo mieszkańców Łodzi. Zaprezentują dania, będące połączeniem kuchni azjatyckiej i tradycyjnej. Poznamy przepisy na krewetki po tajsku oraz struclę z jabłkami.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku do kulinarnej rywalizacji staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru, pozytywna atmosfera spotkania i dbanie o gości. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.
Tym razem przy jednym stole zasiądzie czworo mieszkańców Łodzi. Uczestnicy kuchennych rywalizacji zaprezentują pyszne dania, będące wyśmienitym połączeniem kuchni azjatyckiej i tradycyjnej. Poznamy przepisy na krewetki po tajsku, tajemniczą struclę z jabłkami, a także kaczkę pieczoną z żurawiną i jabłkami.