Ugotowani (13/15)
W skrócie
Rywalizują pasjonaci gotowania z Warszawy: menadżerka dwóch hoteli, właściciel firmy zabawek kolekcjonerskich, współwłaścicielka przychodni weterynaryjnej i właściciel firmy klimatyzatorów.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku do kulinarnej rywalizacji staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru, pozytywna atmosfera spotkania i dbanie o gości. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.
Tym razem rywalizować będą pasjonaci gotowania z Warszawy. Przy jednym stole spotkają się: Anna Krupa-Cristescu - menadżerka czuwająca nad jakością dwóch marek hotelowych, Jerry Stiehl - właściciel firmy sprzedającej zabawki kolekcjonerskie, Joanna Skwarska - współwłaścicielka przychodni weterynaryjnej oraz Roman Szczeblewski - właściciel firmy instalującej klimatyzatory. Dania, które zaserwują, to między innymi "Dorsz w ziołach i borowikach", "Koktajl z Alabamy", tajemnicze "Jeczpoczmaki" oraz rumuńskie "Mititei z mamałygą i sałatką z pomidorów".