Doradca smaku (5)

magazyn kulinarny Polska 2014-2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Na przystawkę kucharz przyrządzi tatar z łososia na słodkich pomidorach kumato oraz sałatkę z ryżem i tuńczykiem. Na obiad zaproponuje bitki cielęce z koprem włoskim oraz pierś indyka.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Doświadczony szef kuchni i restaurator Michel Moran w każdym odcinku przygotuje danie lub zestaw tematyczny typu wiosenne sałatki czy przekąski. Pokaże, jak przyrządzać mięsa, zupy, sałaty i desery. Podzieli się swoimi pomysłami i zainspiruje widzów do samodzielnych poszukiwań nowych smaków. Zademonstruje znane potrawy w nowych odsłonach.

W kuchni Michela jak zwykle smacznie, pysznie i... oryginalnie. Na przystawkę kucharz przyrządzi tatar z łososia na słodkich pomidorach kumato oraz sałatkę z ryżem i tuńczykiem. Na obiad zaproponuje bitki cielęce z koprem włoskim, pierś indyka z warzywami i makaron ze szpinakiem. Mistrz kuchni poda również sprawdzony przepis na domowy majonez.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...