Zdrowie na widelcu: Keczup, musztarda, chrzan (75)
W skrócie
Anna Guzik podpowie, jak wybrać dobrej jakości, zdrowe dodatki do kiełbasy. Sprawdzi, co można znaleźć w musztardzie. Zbada też, jaki ze składników ketchupu sprawia, że jest on pikantny.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka.
Anna Guzik podpowie, jak wybrać dobrej jakości, zdrowe dodatki do kiełbasy. Sprawdzi więc, co można znaleźć w musztardzie, i zbada, czego producenci dosypują do ketchupu i który z jego składników sprawia, że pomidorowy dodatek staje się bardziej pikantny. Razem z dietetyczką prześledzi skład chrzanowych dodatków. W kuchni prowadząca zdradzi przepis na pyszny, domowy keczup i przyrządzi kurczaka pod musztardową pierzynką.