Zdrowie na widelcu: Dania dobre na serce (54)

magazyn poradnikowy Polska 2014  od 12 lat

W skrócie

Co sekundę umiera na świecie jedna osoba z powodu chorób serca. W dzisiejszym odcinku miłośniczka zdrowego odżywiania Anna Guzik podpowie, czego należy się wystrzegać, by nasze serce biło jak dzwon.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Podobno co sekundę umiera na świecie jedna osoba z powodu chorób serca. W dzisiejszym odcinku Anna Guzik podpowie, czego należy się wystrzegać, a co warto jeść, by nasze serce biło jak dzwon. W tym celu prowadząca prześwietli pewien bardzo popularny przykładowy koszyk z zakupami i sprawdzi, ile kryje się w nim cholesterolu. Będzie więc m.in. o boczku, serkach topionych i wędlinach. Zdradzi, czym można zastąpić słone przekąski, i co jeść, by wspomóc dobre ciśnienie krwi i utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu. Na koniec Ania przygotuje pyszną zapiekankę, oczywiście prawdziwą przyjaciółkę (od) serca.

Twórcy

Ładuję...