Ugotowani (51)
W skrócie
Na trzecią kolację w sportowym gronie zaprasza Tomasz Wojda, który zajmuje się zawodowo sumo. Studiuje też informatykę. Twierdzi, że lubi pokonywać swoje słabości i podnosić poprzeczkę coraz wyżej.
Oglądaj w telewizji
Opis
Od poniedziałku do czwartku w każdym odcinku prezentuje się jeden z uczestników kulinarnej rywalizacji. Jego zadaniem jest zorganizowanie w najdrobniejszych szczegółach wyjątkowej kolacji dla pozostałych kucharzy amatorów. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje, a łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość i apetyczny wygląd dania. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i ogólna atmosfera spotkania. W niedzielę emitowany jest odcinek, będący tzw. 'the best of' kulinarnych zmagań uczestników z całego minionego tygodnia. W nowej edycji programu gotują także osobistości ze świata show-biznesu oraz wyznawcy różnych religii, którzy prezentują swoje przysmaki.
Na trzecią kolację w sportowym gronie zaprasza Tomasz Wojda, który zajmuje się zawodowo sumo. Razem z bratem bliźniakiem, Pawłem, zamiłowanie do sportu odziedziczył po tacie, który był zapaśnikiem. Tomek, poza treningami sumo, studiuje informatykę. Lubi pokonywać swoje słabości i podnosić poprzeczkę coraz wyżej. Twierdzi, że wygraną w programie wpisałby na listę swoich życiowych sukcesów. Podczas kolacji przygotowanej przez Tomka (albo przez Pawła) widzowie sprawdzą, jaki wpływ na gości mają japońskie węglowodany oraz kto najlepiej zaprezentuje się w samej opasce.