Ugotowani (44)

program kulinarno-rozrywkowy Polska 2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Finałowa kolacja odbywa się u Piotra Najsztuba. Z wykształcenia jest on malarzem, ale spełnia się jako dziennikarz. Podczas tego wieczoru widzowie dowiedzą się, z jakiego powodu należy jeść barany.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Od poniedziałku do czwartku w każdym odcinku prezentuje się jeden z uczestników kulinarnej rywalizacji. Jego zadaniem jest zorganizowanie w najdrobniejszych szczegółach wyjątkowej kolacji dla pozostałych kucharzy amatorów. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje, a łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość i apetyczny wygląd dania. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i ogólna atmosfera spotkania. W niedzielę emitowany jest odcinek, będący tzw. 'the best of' kulinarnych zmagań uczestników z całego minionego tygodnia. W nowej edycji programu gotują także osobistości ze świata show-biznesu oraz wyznawcy różnych religii, którzy prezentują swoje przysmaki.

Finałowa kolacja odbywa się w domu Piotra Najsztuba. Z wykształcenia jest on malarzem, ale spełnia się zawodowo jako dziennikarz. Jak sam twierdzi, jest samowystarczalnym megalomanem i introwertykiem. Swoich gości przyjmuje w imponującym domu, z dwoma potężnymi psami u boku. Podczas ostatniej kolacji widzowie dowiedzą się, dlaczego zakochana kobieta zachowuje się jak wściekła wiewiórka i z jakiego powodu należy jeść barany. Pod koniec odcinka zostanie wybrany zwycięzca, który zdecyduje, na jaki cel zostaną przeznaczone wygrane przez niego pieniądze.

Zobacz także

Ładuję...