Ewa gotuje (237)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz serwuje pikantną zupę z ananasem, przygotowaną na udkach z kurczaka. Na drugie danie piecze warkocz pleciony z marchewki i polędwicy wieprzowej. Na deser gospodyni przygotuje orzechowca.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa Wachowicz zaprasza na smakowite dania, które choć efektownie wyglądają, to nie są zbyt skomplikowane w przygotowaniu. Na początek prowadząca serwuje pikantną zupę z dodatkiem ananasa, przygotowaną na udkach z kurczaka. Na drugie danie upiecze warkocz pleciony z marchewki i polędwiczki wieprzowej, podany z kaszą jaglaną z boczkiem i cebulką oraz sałatą z orzechami włoskimi, octem balsamicznym i oliwą. Na deser gospodyni przygotuje orzechowca z rodzynkami i suszonymi morelami, przełożonego masą z mrożonych śliwek.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...