Pyszne 25 (2/12)

magazyn kulinarny Polska 2012  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca zdradza przepisy na dania z dodatkiem cukinii i bakłażana. Na początek proponuje autorską wersję spaghetti carbonara z dodatkiem cukinii, boczku i śmietany. Danie to należy do prostych.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować niezwykłe dania i to za jedyne 25 złotych. Prowadząca starannie wybiera składniki, aby nie przekroczyć przeznaczonej na jedzenie kwoty. Następnie, w ciągu jednego odcinka prezentuje trzy autorskie przepisy. W przygotowanym przez nią jadłospisie znajdą się aromatyczne zupy, świeże sałatki i kuszące desery. Osoby, które przyswoją sobie rady gospodyni programu z pewnością nigdy nie poczują się zaskoczone nagłą wizytą gości.

Prowadząca zdradza przepisy na proste dania z dodatkiem cukinii i bakłażana. Na początek proponuje autorską wersję spaghetti carbonara z dodatkiem cukinii, boczku i masy śmietanowej. Danie to należy do wyjątkowo prostych, ale również do wyjątkowo smacznych. Drugą propozycją jest tarta z bakłażana i cukinii z pomidorami i kozim serem. Na zakończenie prowadząca prezentuje patent największych szefów kuchni, gdy nie mają pod ręką pokrywki do patelni lub garnka podczas gotowania ryżu. Ten dodatek wykorzystuje do ratatouille z chorizo.

Twórcy

Ładuję...