Pascal po polsku (3/4)

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Pascal wybierze się nad Bałtyk. Pokaże, jak przyrządzić dorsza z warzywami i sosem rybnym. Przygotuje też smaczną przekąskę z okonia morskiego z burakami. Na koniec zdradzi przepis na stek z łososia.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Na miłośników smacznej kuchni czeka aż dwanaście przepisów inspirowanych polskimi przysmakami. Tym razem pod lupą Pascala Brudnickiego znajdą się lokalne warzywa, ryby i słodycze. W menu pojawią się m.in. okoń morski pod pistacjową pierzynką, zupa pomidorowa z serowymi "dachówkami" i smakowity sernik czekoladowy. Dla dbających o linię nie zabraknie dietetycznych przepisów oraz porad i kuchennych trików. Pascal samodzielnie złowi i przyrządzi dorsza z Bałtyku. Wybierze się także do wędzarni szprotek i makreli, fabryki żółtego sera oraz pasieki, która znajduje się na dachu warszawskiego wieżowca.

Pascal wybierze się nad Bałtyk, by odkryć na nowo smaki z polskiego wybrzeża. Korzystając z okazji, zapozna się z tajnikami rybołówstwa w Darłowie. Zainspirowany morskimi widokami przygotuje trzy oryginalne przepisy. Pokaże, jak przyrządzić dorsza na sposób azjatycki z warzywami i sosem rybnym. Przygotuje też smaczną przekąskę z okonia morskiego z burakami pod pistacjową pierzynką. A na koniec zdradzi przepis na pyszny stek z łososia bałtyckiego z sosem szczawiowym i plackami ziemniaczanymi.

Twórcy

Ładuję...