Pascal po polsku (2/4)

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Mistrz kuchni przyrządzi krem z buraków z mlekiem kokosowym oraz szaszłykami w dwóch wersjach - z kurczakiem i krewetkami. Pokaże, jak zrobić terrinę z marchewki, czyli rodzaj pasztetu warzywnego.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Na miłośników smacznej kuchni czeka aż dwanaście przepisów inspirowanych polskimi przysmakami. Tym razem pod lupą Pascala Brudnickiego znajdą się lokalne warzywa, ryby i słodycze. W menu pojawią się m.in. okoń morski pod pistacjową pierzynką, zupa pomidorowa z serowymi "dachówkami" i smakowity sernik czekoladowy. Dla dbających o linię nie zabraknie dietetycznych przepisów oraz porad i kuchennych trików. Pascal samodzielnie złowi i przyrządzi dorsza z Bałtyku. Wybierze się także do wędzarni szprotek i makreli, fabryki żółtego sera oraz pasieki, która znajduje się na dachu warszawskiego wieżowca.

Pascal przyrządzi potrawy z polskich warzyw. Pierwszą propozycją będzie krem z buraków z mlekiem kokosowym oraz szaszłykami w dwóch wersjach - z kurczakiem i krewetkami. Mistrz kuchni pokaże, jak zrobić delikatną terrinę z marchewki, czyli rodzaj pasztetu warzywnego. Na koniec znajdzie się propozycja zdrowego aperitifu w trzech kolorowych odsłonach - pasty warzywne z groszku, papryki oraz pieczarek. Widzowie poznają też pełną witamin alternatywę dla sałatek. Pascal odwiedzi dwie specjalistki od warzywnych koktajli. Wspólnie przygotują pyszne i zdrowe napoje ze szpinaku, z buraków i marchewki.

Twórcy

Ładuję...