Kulinarne dziedzictwo Alp: Zwierzęta hodowlane (4)

(Das Kulinarische Erbe der Alpen)

serial dokumentalny Niemcy 2012  od 7 lat

W skrócie

Region alpejski jest źródłem niejednego kulinarnego dzieła sztuki. Widzowie poznają specjały i produkty, takie jak sery, ryby czy wędliny.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Najwyższy łańcuch górski Europy to nie tylko ośrodki wypoczynkowe i stoki narciarskie, lecz także zapierające dech w piersiach widoki, różnorodna fauna i flora oraz bogate dziedzictwo kulturowe, którego niezwykle ważnym elementem jest kuchnia. Tak obszerny teren jak austriackie Alpy jest źródłem niejednego kulinarnego dzieła sztuki. Twórcy serii skupiają się na życiu mieszkańców tego regionu. Dzięki nim widzowie poznają alpejskie specjały i produkty, takie jak sery, ryby czy wędliny.

Ładuję...