Kuchenne rewolucje (9/15)

W skrócie
Lokal Imperium Smaku mieści się na łódzkim, robotniczym osiedlu. Kusi smaczną, domową kuchnią i przyjazną atmosferą. Mimo że właściciel pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych w Polsce, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje wymagające zmian i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i eksperyment okazał się sukcesem
Lokal Imperium Smaku mieści się na łódzkim, robotniczym osiedlu. Kusi smaczną, domową kuchnią i przyjazną atmosferą. Właściciel, chcąc zaoszczędzić, sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje formalności. Mimo że pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu. Magda Gessler radzi, co zmienić, by restauracja prosperowała lepiej.