Szczypta smaku (2/8)

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Agata i Olga odtwarzają potrawy przyrządzane przez bohaterów filmowych. W baśniowy klimat francuskiej 'Amelii' wprowadzi creme brulée. Zainspirowane filmem 'Czekolada', przygotują też zdrowe trufle.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.

Tym razem Agata i Olga zajrzą do kuchni swoich ulubionych bohaterów filmowych i spróbują odtworzyć przyrządzane przez nich potrawy. W baśniowy klimat francuskiego filmu "Amelia" wprowadzi nas przepyszny deser z karmelową skórką - creme brulée. Dziewczyny przygotują także spaghetti z wołowymi klopsikami, którym zajadali się bohaterowie znanej kreskówki "Zakochany kundel". Zainspirowane filmem "Czekolada" prowadzące przygotują także przepyszne i zdrowe czekoladowe trufle.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...