Ugotowani (49)
W skrócie
Pierwszą kolację w Warszawie gotuje Magdalena Soczawa. Razem z narzeczonym prowadzi agencję promującą młodych artystów. Jej goście dowiedzą się, kto nie powinien grać w totolotka.
Oglądaj w telewizji
Opis
Od poniedziałku do czwartku w każdym odcinku prezentuje się jeden z uczestników kulinarnej rywalizacji. Jego zadaniem jest zorganizowanie w najdrobniejszych szczegółach wyjątkowej kolacji dla pozostałych kucharzy amatorów. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje, a łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość i apetyczny wygląd dania. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i ogólna atmosfera spotkania. W niedzielę emitowany jest odcinek, będący tzw. 'the best of' kulinarnych zmagań uczestników z całego minionego tygodnia. W nowej edycji programu gotują także osobistości ze świata show-biznesu oraz wyznawcy różnych religii, którzy prezentują swoje przysmaki.
Jako pierwsza kolację w Warszawie gotuje Magdalena Soczawa. Razem z narzeczonym prowadzi ona agencję promującą młodych artystów. Kobieta jest Ślązaczką z krwi i kości, a w ramach prezentu na Dzień Dziecka postanowiła na stałe przenieść się do stolicy. W trakcie spotkania u Magdy jej goście dowiedzą się, jakie fanaberie potrafi mieć DJ zza wschodniej granicy, kto nie powinien grać w totolotka oraz kto najlepiej poradzi sobie we freestyle'u.