Ugotowani (48)

program kulinarno-rozrywkowy Polska 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Potrawy na ostatni wieczór w Łodzi przyrządza skrzypek Tomasz. Udowadnia gościom, że ma poczucie humoru. W trakcie kolacji przekonają się oni, czy maszyna poradzi sobie z kostką Rubika.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Od poniedziałku do czwartku w każdym odcinku prezentuje się jeden z uczestników kulinarnej rywalizacji. Jego zadaniem jest zorganizowanie w najdrobniejszych szczegółach wyjątkowej kolacji dla pozostałych kucharzy amatorów. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje, a łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość i apetyczny wygląd dania. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i ogólna atmosfera spotkania. W niedzielę emitowany jest odcinek, będący tzw. 'the best of' kulinarnych zmagań uczestników z całego minionego tygodnia. W nowej edycji programu gotują także osobistości ze świata show-biznesu oraz wyznawcy różnych religii, którzy prezentują swoje przysmaki.

Potrawy na ostatni wieczór w Łodzi gotuje skrzypek, Tomasz Gołębiewski, który jest związany z Łódzką Filharmonią. Tomasz, choć zajmuje się muzyką poważną, w życiu wcale aż taki poważny nie jest i stara się udowodnić, że panowie we frakach mają poczucie humoru. Mężczyzna jest lokalnym patriotą, całkowicie zakochany w Łodzi, mimo iż wie, że nie jest to najpiękniejsze miasto w Polsce. W trakcie kolacji jego goście przekonają się, czy maszyna potrafi poradzić sobie z kostką Rubika oraz kto okaże się najbardziej pojętnym uczniem.

Zobacz także

Ładuję...