Ugotowani: Dokładka (8/13)
W skrócie
Podsumowanie tygodnia w Szczecinie pełne jest niespodzianek. Uczestnicy przekonają się, jak smakuje Bollywood oraz co kryje się pod hasłem owoce morza. Zwycięzca przejmie tacę z wygraną.
Oglądaj w telewizji
Opis
Od poniedziałku do czwartku w każdym odcinku prezentuje się jeden z uczestników kulinarnej rywalizacji. Jego zadaniem jest zorganizowanie w najdrobniejszych szczegółach wyjątkowej kolacji dla pozostałych kucharzy amatorów. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje, a łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość i apetyczny wygląd dania. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i ogólna atmosfera spotkania. W niedzielę emitowany jest odcinek, będący tzw. 'the best of' kulinarnych zmagań uczestników z całego minionego tygodnia. W nowej edycji programu gotują także osobistości ze świata show-biznesu oraz wyznawcy różnych religii, którzy prezentują swoje przysmaki.
Podsumowanie tygodnia w Szczecinie pełne jest niespodzianek. O niezapomniane wrażenia dbają: Anna Szewczyk, koordynatorka akcji promocyjnych, Łukasz Czub, pasjonat malarstwa, Karolina Zawodnik, nauczycielka wychowania fizycznego i zawodniczka brazylijskiego jiu-jitsu oraz Wojciech Czajkowski, malarz, muzyk i wyznawca buddyzmu. Podczas czterech kolacji przekonają się, jak smakuje Bollywood oraz, co kryje się pod hasłem owoce morza. Widzowie zobaczą, kto przejmie tacę z wygraną.