Ugotowani (19)

program kulinarno-rozrywkowy Polska 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Trzecia kolacja w Opolu przygotowywana jest w rycerskim grodzie, nad którym pieczę trzyma Andrzej Kościuk. Mężczyzna jest emerytowanym oficerem artylerii i kulinarnym tradycjonalistą.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Od poniedziałku do czwartku w każdym odcinku prezentuje się jeden z uczestników kulinarnej rywalizacji. Jego zadaniem jest zorganizowanie w najdrobniejszych szczegółach wyjątkowej kolacji dla pozostałych kucharzy amatorów. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje, a łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość i apetyczny wygląd dania. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i ogólna atmosfera spotkania. W niedzielę emitowany jest odcinek, będący tzw. 'the best of' kulinarnych zmagań uczestników z całego minionego tygodnia. W nowej edycji programu gotują także osobistości ze świata show-biznesu oraz wyznawcy różnych religii, którzy prezentują swoje przysmaki.

Trzecia kolacja w Opolu przygotowywana jest rycerskim grodzie, nad którym pieczę trzyma współczesny rycerz, czyli Andrzej Kościuk. Mężczyzna jest emerytowanym oficerem artylerii i kulinarnym tradycjonalistą. W wolnych chwilach rzuca nożami, toporami oraz mięsem w kuchni. Podczas zorganizowanego przez niego spotkania goście dowiedzą się, jakie łupy przywiózł Andrzej z wyprawy oraz czy rycerze jedzą owoce morza.

Zobacz także

Ładuję...