Jakubiak lokalnie 4 (4)
magazyn kulinarny Polska 2014
![zdjęcie](http://media.teleman.pl/photos/720x445/Jakubiak-Lokalnie-4-2014.jpg)
W skrócie
Tomasz Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków. Interesują go potrawy zakorzenione w naszej kulturze, lecz nieco zapomniane.
Oglądaj w telewizji
Pon 15.07 2:10
CANAL+ Kuchnia![logo](http://media.teleman.pl/logos/80x64/98.png?v=1572510813)
Opis
Tomasz Jakubiak wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Interesują go potrawy mocno zakorzenione w naszej kulturze kulinarnej, lecz nieco zapomniane czy niedoceniane. W ten sposób mistrz kuchni zbiera inspiracje, które później wykorzystuje w przygotowywanych przez siebie daniach. W czwartej serii sprawdzi, jak powstają polskie wędliny długo dojrzewające i sękacze, pokaże co można zrobić z jagnięciny i brokułów. Dowie się także, dlaczego polskie pomidory są najlepsze.