Podróże kulinarne Roberta Makłowicza
magazyn kulinarny
W skrócie
Robert Makłowicz odwiedza w Bochni najstarszą w Polsce kopalnię soli i przyrządza potrawy w słonej skorupie. Ryby, mięsa i warzywa przygotowane w ten sposób są doskonałe.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Tym razem w cyklu swoich kulinarnych wypraw Robert Makłowicz zaprasza widzów do Bochni, gdzie odwiedza najstarszą w Polsce kopalnię soli. Proponowane przez niego potrawy zostaną przyrządzone kilkaset metrów pod ziemią. Podstawowym składnikiem wszystkich dań będzie oczywiście sól kamienna. Kucharz zapewnia, że ryby, mięsa i warzywa przygotowane w słonej skorupie smakują znakomicie.