Podróże kulinarne Roberta Makłowicza
magazyn kulinarny
W skrócie
Robert Makłowicz odwiedza Montevideo, stolicę Urugwaju. Przygotowuje wołowinę a la parilla, czyli z rusztu oraz przysmaki licznych w Ameryce Pd kibiców piłki nożnej.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Podróżujący po całym świecie Robert Makłowicz tym razem odwiedza Montevideo, stolicę Urugwaju. Kucharz przygotowuje tu słynną wołowinę a la parilla, czyli z rusztu oraz przysmaki licznych w Ameryce Południowej kibiców piłki nożnej. Gotowaniu towarzyszą rytmy tanga, które zabrzmiały po raz pierwszy właśnie w Montevideo w 1917 roku.