Pascal po polsku (8-ost.)

magazyn kulinarny Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Pascal udaje się w Pieniny. Widzowie zobaczą zapierające dech w piersiach krajobrazy. Kucharz przygotuje gulasz z jagnięciny z morelami, miodem i rozmarynem. Następnie przyrządzi suflet serowy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program, w którym Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Mazury, góry i morze to dla niego nie tylko piękne krajobrazy, lecz także niesamowite kulinarne zakątki. Pascal udowodni widzom, że ozdobne rośliny mogą być składnikiem wielu dań, a u podnóża Beskidów można znaleźć doskonałą wołowinę. W jego menu znajdą się także zapomniane potrawy z gęsi i kapłonów, dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta. Pascal zdradzi widzom mnóstwo fantastycznych przepisów i przydatnych trików kulinarnych. Powie m.in., jak dobrze usmażyć rybę, co zrobić, żeby steki były naprawdę soczyste i miękkie, której mąki używać do chleba, a jaka będzie najlepsza do ciasta itd.

Pascal udaje się w piękne Pieniny. Widzowie zobaczą zapierające dech w piersiach krajobrazy, fantastyczne owoce leśne i wyśmienitą jagnięciną. Kucharz przygotuje tajine, czyli gulasz z jagnięciny z morelami, miodem i rozmarynem. Następnie przyrządzi suflet serowy podany z sałatą z żurawinowym dressingiem. A na koniec: rozgrzewająca zupa z jagnięciny i warzyw. Pascal spotka się z człowiekiem, który na darach natury zna się najlepiej. Widzowie dowiedzą się, jak domowym sposobem konserwować przetwory z owoców sezonowych.

Twórcy

Ładuję...