Przez dziurkę od sera 3 (1)

magazyn poradnikowy Polska 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza gospodarstwa, w których produkuje się sery. Przyrządza z nimi różne dania.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Rzecznik i promotor lokalnych serowarów oraz wielki smakosz i znawca Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się pyszne sery. Przybliża proces produkcji polskich serów zagrodowych. Rozmawia także z gospodarzami o cechach charakterystycznych dla danego gatunku, jego właściwościach, a także o kulturze jedzenia. Gospodarz programu radzi, czym kierować się przy wyborze sera, jak ocenić jego zapach, a także w jaki sposób przechowywać go w domu. Zwieńczeniem każdego odcinka jest przygotowanie przez prowadzącego dwóch smakowitych dań.

Ładuję...