Smaki polskie: Wieprzowina - gulasz wieprzowy i schab faszerowany

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Wieprzowina jest najpopularniejszym mięsem na polskich stołach. Autorzy programu pokazują, jak można ją smacznie przyrządzić. Przygotowują m.in. gulasz wieprzowy duszony we własnym sosie.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentuje dr Grzegorz Russak, a przygotowuje je kucharz Marcin Wysocki.

Wieprzowina jest najpopularniejszym mięsem na polskich stołach. Autorzy programu pokazują, jak można ją smacznie przyrządzić. Przygotowują gulasz wieprzowy duszony we własnym sosie, a także aromatyczny schab faszerowany ziołami, serem i kabanosami.

Twórcy

Ładuję...