Wojciech Cejrowski - boso przez świat: Kokosy z kokosów

W skrócie
Na plantacji palm kokosowych na wyspie Efate, zobaczymy, co uzyskuje się z liści, włókien, a co samych orzechów. Na wyspie Malekua odwiedzimy fabrykę, przetwarzającą kokosy.
Oglądaj w telewizji

Opis
W każdym programie Wojciecha Cejrowskiego prezentowane są ciekawostki z różnych zakątków świata. Podróżnik chętnie uczestniczy w codziennych zajęciach mieszkańców danego regionu i różnego rodzaju lokalnych rozrywkach. Nie obawia się też próbować nawet najbardziej nieapetycznie wyglądających specjałów kulinarnych.
Polski podróżnik i dziennikarz zabiera widzów na plantację palm kokosowych na wyspę Efate, gdzie będą oni mogli zobaczyć, co uzyskuje się z liści, włókien, a co samych orzechów. Następnie na wyspie Malekua odwiedzi jedną z popularnych w tym regionie fabryk, zajmujących się przetwarzaniem kokosów.