Zdrowie na widelcu: Majonez (18)

magazyn poradnikowy Polska 2013  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Anna Guzik przyjrzy się bliżej majonezowi. Prowadząca sprawdzi, czy można bezkarnie jeść ten kremowy dodatek na co dzień i jakiej jakości majonez można spotkać na sklepowych półkach.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.

W dzisiejszym odcinku Anna Guzik przyjrzy się bliżej majonezowi. Nie jest tajemnicą, że Polacy nie potrafią bez niego żyć, zwłaszcza że sałatka jarzynowa bez majonezu nie jest już tak pyszna. Prowadząca sprawdzi, czy można bezkarnie jeść ten kremowy dodatek na co dzień i jakiej jakości majonez można spotkać na sklepowych półkach. Gospodyni odpowie na pytanie, dlaczego niekiedy w kupnym majonezie brakuje żółtek, które zastępują woda i zagęstniki. Na koniec Ania sama zrobi krem dla całej rodziny i znajdzie majonez bez cholesterolu.

Twórcy

Ładuję...