Andy Bates i uliczne przysmaki Ameryki (1/15)

(Andy Bates American Street Feasts)

magazyn kulinarny Wielka Brytania 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Andy Bates odwiedza Los Angeles w poszukiwaniu najlepszych cheesburgerów. Następnie szef kuchni Ludo Levfebvre pokazuje mu, jak przygotować kurczaka na sposób francuski.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Andy Bates podróżuje po Ameryce, by odnaleźć miejsca, w których serwuje się jedzenie dla prawdziwych smakoszy. Podczas swoich wypraw spotyka się z entuzjastami ulicznego jedzenia i próbuje lokalnych dań. Doświadczenia z wojaży oraz nowe smaki inspirują go do tworzenia kolejnych przepisów na dania, które z łatwością można zabrać ze sobą w drogę.

Andy Bates odwiedza Los Angeles w poszukiwaniu ulicznego jedzenia. Próbuje cheesburgerów, a następnie gotuje z Ludo Levfebvre - wielokrotnie nagradzanym francuskim szefem kuchni, który swoją kulinarną sztukę przeniósł na ulice. Ludo pokazuje Andiemu, w jaki sposób przygotować kurczaka na sposób francuski. Andy spotyka się też z Davem Danhim i Michelem Grantem, właścicielami baru na kółkach. Specjalnością mężczyzn są grillowane kanapki z serem.

Ładuję...