Zdrowie na widelcu: Jak nas oszukują na rybach (37)

magazyn poradnikowy Polska 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Anna Guzik bierze pod lupę ryby oraz zrobione z nich przysmaki. Prowadząca doradzi m.in. jak kupować produkty. Na koniec Ania zaprezentuje przepisy m.in. na pyszne kotleciki rybne.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.

Anna Guzik bierze pod lupę ryby oraz zrobione z nich przysmaki. Prowadząca doradzi m.in. jak kupować świeżą rybę, by nie dać się otruć; a jak mrożoną, by nie pozwolić się oszukać, zwłaszcza że niektóre ryby z chłodni zawierają ponad 40 procent wody. Gospodyni sprawdzi, ile mięsa znajduje się w popularnych śledziach w sosie śmietanowym, a ile - w pastach rybnych. Na koniec Ania zaprosi widzów do swojej kuchni i zaprezentuje przepisy m.in. na pyszne kotleciki rybne ze świeżymi ziołami, które zastąpią mrożone paluszki rybne ze sklepu.

Twórcy

Ładuję...