Ugotowani (4/12)
W skrócie
Uczestnicy rywalizacji z Łodzi ocenią nie tylko swój talent kulinarny, ale też zdolności towarzyskie i organizacyjne. Zaserwują dania: 'Roladki tutti frutti' i 'Ciemny sad'.
Oglądaj w telewizji
Opis
Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. W szóstej edycji programu gotować będą między innymi mieszkańcy: Warszawy, Łodzi, Bielska-Białej, Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego i Częstochowy.
Uczestnicy rywalizacji z Łodzi ocenią nie tylko swój talent kulinarny, ale też zdolności towarzyskie i organizacyjne. Przy jednym stole zasiądą: Joanna Madej - pilotka rajdowa oraz dyrektorka klubu żużlowego, Teresa Latuszewska-Syrda - szefowa fundacji zajmującej się wspieraniem artystów, Robert Wróbel - właściciel agencji reklamowej oraz Wojciech Bednarek, artysta malarz. Zaserwują dania kryjące się pod nazwami: "Roladki tutti frutti", "Gorące słodkości maharadży", "Kremowe zapoznanie" oraz "Ciemny sad".