Najdziwniejsze restauracje świata (2/13)
(World's Weirdest Restaurants)
W skrócie
W pewnej włoskiej knajpie urządzonej w stodole aperitif podaje się ze spryskiwacza do chwastów. Na tyłach ciągnika można tu skosztować risotta z boczkiem. Atrakcją japońskiego lokalu jest małpka przynosząca piwo.
Oglądaj w telewizji
Opis
Bob Blumer, pomysłodawca kilku zadziwiających kucharskich rekordów Guinessa (m.in. przygotowanie 168 pizz w ciągu godziny i obranie 50 funtów cebuli w niespełna trzy minuty), zabiera telewidzów do oryginalnych i niekonwencjonalnych restauracji.
W tym odcinku
Specjalnością restauracji "Last Resort Dicka" jest chamstwo. Oprócz tego można tu także zjeść hamburgery i żeberka. Jedna z włoskich knajp urządzona jest w stodole. Na tyłach ciągnika można tu skosztować risotta z boczkiem i grzybami. Aperitif podawany jest wprost ze spryskiwacza do chwastów. Pozostawiony przez gości talerz wyliże zaś hodowany w restauracji osioł. W amerykańskim "Heart Attack Girl" serwuje się najbardziej kaloryczne i podwyższające cholesterol dania: na przykład cheeseburgery z boczkiem i frytkami. W jednej z japońskich restauracji można zjeść zaś świeże sashimi i smażonego kurczaka po japońsku. Atrakcją lokalu jest małpka przynosząca piwo.