Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Cygański smak

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Robert Makłowicz prezentuje tradycje kulinarne polskich Romów. W cygańskim taborze przygotowuje w kociołku gulasz z rwanym ciastem, churgipena, czyli duszone podroby oraz kurę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

W cyklu przedstawiającym specjały polskiej i światowej kuchni Robert Makłowicz prezentuje tym razem tradycje kulinarne polskich Romów. W cygańskim taborze przygotowuje w kociołku gulasz z rwanym ciastem. W tej plenerowej scenerii pokazuje również, jak przyrządzić churgipena, czyli duszone podroby oraz kurę po cygańsku.

Twórcy

Ładuję...