Pascal po polsku (6/8)

magazyn kulinarny Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W poszukiwaniu aromatycznej wołowiny Pascal wyrusza aż na Podkarpacie. Prowadzący marzy bowiem o tym, by przygotować duszone mięso w piwie. Zdradzi także, jak gotować klopsiki cielęce.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program, w którym Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Mazury, góry i morze to dla niego nie tylko piękne krajobrazy, lecz także niesamowite kulinarne zakątki. Pascal udowodni widzom, że ozdobne rośliny mogą być składnikiem wielu dań, a u podnóża Beskidów można znaleźć doskonałą wołowinę. W jego menu znajdą się także zapomniane potrawy z gęsi i kapłonów, dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta. Pascal zdradzi widzom mnóstwo fantastycznych przepisów i przydatnych trików kulinarnych. Powie m.in., jak dobrze usmażyć rybę, co zrobić, żeby steki były naprawdę soczyste i miękkie, której mąki używać do chleba, a jaka będzie najlepsza do ciasta itd.

W poszukiwaniu aromatycznej wołowiny Pascal wyrusza aż na Podkarpacie. Prowadzący marzy bowiem o tym, by przygotować duszone mięso w piwie i podać je z piernikiem. Zdradzi także, jak gotować klopsiki cielęce z cukinią zapiekaną pod kruszonką. Miłośnicy surowego mięsa poznają przepis na carpaccio wołowe z gruszkami, orzechami i ziołami. Razem z Pascalem odwidzimy także hodowle bydła i dowiemy się, co zrobić, by mięso tych zwierząt było smaczne i zdrowe.

Twórcy

Ładuję...