Zdrowie na widelcu: Lody (17)
W skrócie
Anna Guzik poszukuje prawdziwych lodów. W schłodzonych deserach natrafia m.in. na konserwanty. Radzi, jak rozpoznać lody, do których produkcji użyto mleka, śmietanki i owoców.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.
Lody to smaczny i zdrowy deser, doskonały wybór w upalne dni i na poprawę humoru. Niestety nawet producenci lodów oszukują konsumentów. Anna Guzik wybierze się na poszukiwania prawdziwych lodów. Podczas wycieczki między sklepowymi półkami prowadząca natrafi m.in. na konserwanty i regulatory smaku, którymi producenci faszerują chłodzące desery. Gospodyni podpowie, jak rozpoznać lody, do których produkcji użyto prawdziwego mleka, śmietanki i owoców. Ania spróbuje również odpowiedzieć na pytanie, czy można rozstrzygnąć odwieczny spór między lodami mlecznymi a sorbetami.