Doradca smaku (5)

magazyn kulinarny Polska 2013  od 12 lat

W skrócie

Michel pokaże jak przyrządzić ogon wołowy. Ponadto ugotuje francuską zupę de picadilo, warzywne lasagne, szaszłyki mięsne i warzywne oraz tagiatelle z łososiem i żubrówką.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Doświadczony szef kuchni i restaurator Michel Moran w każdym odcinku przygotuje danie lub zestaw tematyczny typu wiosenne sałatki czy przekąski. Pokaże, jak przyrządzać mięsa, zupy, sałaty i desery. Podzieli się swoimi pomysłami i zainspiruje widzów do samodzielnych poszukiwań nowych smaków. Zademonstruje tym, którzy nie mają doświadczenia w kuchni, jak wykonuje się czynności typu krojenie, obieranie, smażenie.

Michel pokaże jak przyrządzić ogon wołowy. Ponadto ugotuje francuską zupę de picadilo, która przypomina polski żurek oraz warzywne lasagne, szaszłyki mięsne i warzywne, a dla wielbicieli włoskiej kuchni - tagiatelle z łososiem i żubrówką.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...