Zdrowie na widelcu: Wołowina (16)
W skrócie
Anna Guzik przyjrzy się wołowinie. Choć jest to mięso doceniane na świecie, w Polsce nie cieszy się dużą popularnością. Podpowie jak wybrać dobrą wołowinę i na co zwracać uwagę przy zakupie.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.
W dzisiejszym odcinku Anna Guzik przyjrzy się bliżej wołowinie. Choć jest to mięso doceniane na całym świecie, to w Polsce nie cieszy się zbyt dużą popularnością. Prowadząca podpowie m.in. jak wybrać dobrą wołowinę i na co zwracać uwagę przy zakupie mięsa. Na koniec gospodyni programu zaprosi widzów do kuchni i zaprezentuje ciekawy przepis na danie z wołowiny.