Zdrowie na widelcu: Pierogi i pyzy (31)
W skrócie
Anna Guzik podpowie, jak wybrać zdrowe gotowe dania mączne oraz jak przyrządzić samemu klasyczne pyzy i pierogi. Gospodyni programu sprawdzi także, co dzieje się podczas smażenia pierogów.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.
Polacy kochają kluchy i nie można temu zaprzeczyć. Nawet w czasach, których synonimem jest szczupła sylwetka i przestrzeganie diety, nie ma co polemizować z sympatią do potraw mącznych. Dlatego Anna Guzik nie będzie do nich zniechęcać, lecz podpowie, jak wybrać zdrowe gotowe dania oraz jak przyrządzić samemu klasyczne pyzy i pierogi. Gospodyni sprawdzi, co dzieje się podczas smażenia pierogów oraz czym producenci faszerują sklepowe pyzy. Na koniec porówna, które nadzienie do pierogów jest najzdrowsze.