Wiem, co jem (1/16)

magazyn poradnikowy Polska 2011  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Prawdziwe bułki to dziś rarytas. W sklepach zamiast smacznych kajzerek znajdują się jakieś nadmuchane wyroby. Katarzyna Bosacka doradzi, jak kupić dobrą bułkę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka kontroluje jakość polskiej żywności dostępnej zarówno w mniejszych sklepach, jak i supermarketach. Sprawdza między innymi, ile masła jest w maśle, a ile mięsa - w parówkach. Podpowiada także, jak nie dać się nabrać na chwyty marketingowe specjalistów od reklamy, a także czym się kierować, wybierając zdrową żywność.

Prawdziwe bułki to dziś rarytas. W sklepach zamiast smacznych kajzerek znajdują się nadmuchane, wyroby, w których znajdują się konserwanty i środki zabijające pleśń. Katarzyna Bosacka doradzi, jak kupić dobrą bułkę.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...