Wiem, co jem (1/16)
magazyn poradnikowy Polska 2011
W skrócie
Prawdziwe bułki to dziś rarytas. W sklepach zamiast smacznych kajzerek znajdują się jakieś nadmuchane wyroby. Katarzyna Bosacka doradzi, jak kupić dobrą bułkę.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Katarzyna Bosacka kontroluje jakość polskiej żywności dostępnej zarówno w mniejszych sklepach, jak i supermarketach. Sprawdza między innymi, ile masła jest w maśle, a ile mięsa - w parówkach. Podpowiada także, jak nie dać się nabrać na chwyty marketingowe specjalistów od reklamy, a także czym się kierować, wybierając zdrową żywność.
Prawdziwe bułki to dziś rarytas. W sklepach zamiast smacznych kajzerek znajdują się nadmuchane, wyroby, w których znajdują się konserwanty i środki zabijające pleśń. Katarzyna Bosacka doradzi, jak kupić dobrą bułkę.