Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Apeninów
magazyn kulinarny
W skrócie
Robert Makłowicz w plenerach włoskich Apeninów przyrządza tradycyjne specjały górali apenińskich: polędwicę wołową z octem balsamicznym, risotto z prawdziwkami oraz zapiekankę.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Podróżujący po świecie w poszukiwaniu nowych smaków Robert Makłowicz zaprasza widzów we włoskie Apeniny. W naturalnych plenerach przyrządza potrawy z dodatkiem słynnego octu balsamicznego. Prezentuje również tradycyjne specjały kulinarne górali apenińskich: polędwicę wołową z octem balsamicznym, risotto z prawdziwkami oraz zapiekankę apenińską.