Kudłaci kucharze USA (11)

(The Hairy Bikers: Squirrel Stew)

magazyn kulinarny USA 2011  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Bill i Paul są Kentucky, gdzie rozpoczyna się sezon łowiecki na wiewiórki. Pasjonaci motocykli i kulinariów poznają grupę mieszkańców. Jedną z tutejszych potraw jest gulasz z wiewiórki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Amerykańska wersja brytyjskiego programu, w którym dwóch znawców sztuki kulinarnej podróżuje na motocyklach po kraju i próbuje lokalnych specjałów. Rolę przewodników po kulinarnych tradycjach Stanów Zjednoczonych pełnią mechanik Bill Allen i doświadczony szef kuchni Paul Patranella. Wielbiciele motocykli i dobrego jedzenia przemierzają różne amerykańskie stany. Po drodze przygotowują oryginalne dania. W pierwszym odcinku odwiedzają stan Arkansas, gdzie udowadniają widzom, że potrawy z miejscowych żab są bardzo smaczne.

Bill i Paul odwiedzają Kentucky, gdzie właśnie rozpoczyna się sezon łowiecki na wiewiórki. Pasjonaci motocykli i kulinariów poznają grupę tutejszych mieszkańców. Dowiadują się, że jedną z potraw typowych dla tej okolicy jest gulasz z mięsa wiewiórki, zwany Burgoo.

Twórcy

Ładuję...