Kudłaci kucharze USA (4)
(The Hairy Bikers: On Fire)
W skrócie
W Houston Bill i Paul spotykają grupę ekscentryków, których połączyło zamiłowanie do najostrzejszych gatunków papryki. Z zaciekawieniem obserwują ludzi zajadających się pikantnymi daniami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Amerykańska wersja brytyjskiego programu, w którym dwóch znawców sztuki kulinarnej podróżuje na motocyklach po kraju i próbuje lokalnych specjałów. Rolę przewodników po kulinarnych tradycjach Stanów Zjednoczonych pełnią mechanik Bill Allen i doświadczony szef kuchni Paul Patranella. Wielbiciele motocykli i dobrego jedzenia przemierzają różne amerykańskie stany. Po drodze przygotowują oryginalne dania. W pierwszym odcinku odwiedzają stan Arkansas, gdzie udowadniają widzom, że potrawy z miejscowych żab są bardzo smaczne.
W Houston fani dobrego jedzenia i motocykli spotykają grupę ekscentryków, których połączyło zamiłowanie do najostrzejszych gatunków papryki. Bill i Paul obserwują, jak członkowie grupy z upodobaniem zajadają się pikantnymi, palącymi w ustach przysmakami. Prowadzący odwiedzają także uprawę papryczek chilli.