Kudłaci kucharze USA (2)
(The Hairy Bikers: Roasted River Rat)
W skrócie
Prowadzący odwiedzają bagniste, parne tereny Luizjany. Zmorą tutejszych mieszkańców są nutrie. Bill i Paul postanawiają sprawdzić, jak smakuje mięso tych gryzoni. Przyrządzają kiełbaski.
Oglądaj w telewizji
Opis
Amerykańska wersja brytyjskiego programu, w którym dwóch znawców sztuki kulinarnej podróżuje na motocyklach po kraju i próbuje lokalnych specjałów. Rolę przewodników po kulinarnych tradycjach Stanów Zjednoczonych pełnią mechanik Bill Allen i doświadczony szef kuchni Paul Patranella. Wielbiciele motocykli i dobrego jedzenia przemierzają różne amerykańskie stany. Po drodze przygotowują oryginalne dania. W pierwszym odcinku odwiedzają stan Arkansas, gdzie udowadniają widzom, że potrawy z miejscowych żab są bardzo smaczne.
Tym razem prowadzący odwiedzają bagniste, parne tereny Luizjany. Zmorą tutejszych mieszkańców są nutrie. Bill i Paul postanawiają sprawdzić, jak smakuje mięso tych uciążliwych gryzoni. Przyrządzają z niego pikantne kiełbaski. W niewielkim miasteczku poznają także legendę, popularną wśród osadników z nacji Cajun.