Anielska kuchnia 2: Piernik świąteczny (14)
magazyn kulinarny Polska
W skrócie
Program prowadzi siostra Aniela Garecka-Salwatorianka. Gotuje w klasztorze i Wyższym Seminarium Duchownym Księży Salwatorianów w Bagnie.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Prowadząca, siostra Aniela Garecka jest Salwatorianką. Gotuje w klasztorze i Wyższym Seminarium Duchownym Księży Salwatorianów w Bagnie. Program nie stawia nadzwyczajnych wymagań kucharskich. Posiłek przygotowywany jest z myślą, że będzie wyjątkowy, ponieważ przygotowywany dla bliskich. Sekretem kuchni klasztornej jest to, aby z prostych, dostępnych na przyklasztornej grządce warzyw lub hodowanych w przyklasztornym gospodarstwie zwierząt, móc przygotować smaczne dania. Muszą one odpowiadać na potrzeby żywieniowe nie tylko mieszkańców klasztoru, ale również jego gości.