Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Montevideo ze smakiem

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Robert Makłowicz odwiedza Montevideo, stolicę Urugwaju. Przygotowuje wołowinę a la parilla, czyli z rusztu oraz przysmaki licznych w Ameryce Pd kibiców piłki nożnej.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

Podróżujący po całym świecie Robert Makłowicz tym razem odwiedza Montevideo, stolicę Urugwaju. Kucharz przygotowuje tu słynną wołowinę a la parilla, czyli z rusztu oraz przysmaki licznych w Ameryce Południowej kibiców piłki nożnej. Gotowaniu towarzyszą rytmy tanga, które zabrzmiały po raz pierwszy właśnie w Montevideo w 1917 roku.

Twórcy

Ładuję...