Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
magazyn kulinarny Polska
W skrócie
Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie dania spopularyzowali zakonnicy.
Oglądaj w telewizji
Wt 21.05 11:45
TVP Historia 2
Śr 22.05 11:45
TVP Historia 2
Czw 23.05 11:45
TVP Historia 2
Pt 24.05 11:45
TVP Historia 2
Pon 27.05 11:45
TVP Historia 2
Wt 28.05 11:45
TVP Historia 2
Śr 29.05 11:45
TVP Historia 2
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.