Jak to działa - Ekologia: Jedzenie

magazyn popularnonaukowy Polska 2022  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Radek Brzózka prezentuje widzom, w jaki sposób na przestrzeni wieków zmieniały się sposoby pozyskiwania jedzenia. Udaje się też na uczelnie, gdzie studenci pracują nad stworzeniem roślinnej ryby.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program, w którym widzom przedstawiane są naukowe rozwiązania, które służą ochronie Ziemi, bezpieczeństwu i komfortowi ludzkiego życia. Prowadzi go pasjonat nauki i techniki - Radek Brzózka.

Radek Brzózka prezentuje widzom w jaki sposób na przestrzeni wieków zmieniały się sposoby pozyskiwania jedzenia. Przybliża także implikacje wywoływane produkcją żywności dla nieustannie rosnącej populacji. Prowadzący udaje się do fabryki, w której wytwarzane jest białko z larw much oraz na uczelnie, gdzie studenci badają i szukają najlepszych rozwiązań dla stworzenia całkowicie roślinnej ryby, a także pokazuje farmy wertykalne.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...