Fabryki smaku: Oliwkowy dryl (23)
(Food Factory: Pasta the Olives)
W skrócie
Dowiemy się, jaką drogę przebywają soczyste nadziewane oliwki, zanim z gałęzi trafiają do słoika. Przypatrzymy się również, jak przyrządzanych jest 12 tysięcy porcji włoskich pierożków tortellini.
Oglądaj w telewizji
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.
W tym odcinku
Dowiemy się, jaką drogę przebywają soczyste nadziewane oliwki, zanim z gałęzi trafiają do słoika. Przypatrzymy się również, jak przyrządzanych jest 12 tysięcy porcji pysznych włoskich pierożków tortellini. Ponadto w programie o tym, jak lokalne produkty decydują o smaku najlepszych minibagietek z żurawiną i ziarnami dyni. Poznamy też tajniki produkcji smacznych napojów na bazie jogurtu, które oprócz tego, że są zdrowe, są także cennymi probiotykami.