Przystanek slow food: Podhale (5)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Autorzy odwiedzają Podhale. W okolicach Czorsztyna wspólnie z bacami i juhasami poznają uroki życia w polskich górach. Przygotowują tradycyjne oscypki. Potem zatrzymują się w Szczawnicy.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Autorzy odwiedzają Podhale, gdzie w okolicach Czorsztyna wspólnie z bacami i juhasami poznają uroki życia w polskich górach. Tu oczywiście przygotowują tradycyjne oscypki. Potem czas na wizytę w Szczawnicy, słynącej z różnego rodzaju zdrowotnych wód. Ostatnim przystankiem jest klub Muzyczna Owczarnia.