Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.
Oglądaj w telewizji
Śr 1.05 10:30
CANAL+ Family
So 11.05 8:55
CANAL+ Kuchnia
Opis
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. Przygotuje również ciastka z płaskurki z kaszą gryczaną.
Występują
Zobacz także
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Chleby drożdżowe (1)
Wt, 30.04 9:00
i 1 późniejsza emisja
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo maślane (2)
Wt, 30.04 9:25
i 1 późniejsza emisja
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo bezglutenowe (3)
Wt, 30.04 10:00
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo do domowego fast food (4)
Wt, 30.04 10:25
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo na zakwasie (5)
Śr, 01.05 9:00
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Wypieki drożdżowe (6)
Śr, 01.05 9:25
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Bułki (7)
Śr, 01.05 10:00
i 1 późniejsza emisja