Fabryki smaku: Śniadanie po szkocku (16)
(Food Factory 2: Welch Rare-Bite)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Kolejny odcinek program ukazujący proces produkcji popularnych produktów żywnościowych. Widzowie dowiedzą się, jak powstaje fasolka po bretońsku, i odwiedzą linię produkcyjną słynnych cukierków Kerr.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Kolejny odcinek program ukazujący proces powstawania popularnych produktów żywnościowych. Tym razem widzowie dowiedzą się, jak powstaje fasolka po bretońsku, odwiedzą linię produkcyjną słynnych cukierków Kerr, ponadto dowiedzą się, jak tworzone są śniadaniowe szkockie babeczki.
Zobacz także
Fabryki smaku: Zapach kawy (1)
Wt, 21.05 3:36
Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2)
Wt, 21.05 4:06
Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3)
Śr, 22.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Owocowa fala (4)
Śr, 22.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus I (5)
Czw, 23.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus II (6)
Czw, 23.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Smakowita kruchość (7)
Pt, 24.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Lody i śnieżki (8)
Pt, 24.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pomarańcza z czekolady (9)
So, 25.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Słona słodycz (10)
So, 25.05 4:06
i 1 późniejsza emisja